http://www.mynewoldschool.com/wp-content/uploads/2010/02/brownsugar.jpg

شکر قهوه ای از ملاس چقندر قند تهیه میشه یا همون شیره چقندر قند
2 نوع شکر قهوه ای وجود داره یکیش رنگش روشنتر از نوع دیگش هست که رنگ روشنش ملاس کمتری داره

شکر قهوه ای مزش با شکر سفید خیلی فرق داره
و در بعضی از شیرنی ها همون مزه خاص شکر قهوه ای هست که اونو متمایز میکنه و اگه نداشته باشه اون طعم که باید رو به اون شیرنی نمیده

به خصوص در تهیه کیک های میوه ای کریسمس - مافین سبوس - کوکی زنجبیلی شکر قهوه ای طعم فوق العاده ای داره

شکر قهوهای هم گرون هست و هم همه جا پیدا نمیشه
مگه جاهایی که لوازم شیرنی پزی می فروش
هر 500 گرمش بین 5000 تومن تا 9000 تومن قیمتش هست
اونم بستگی به انصاف فروشنده داره

چیز دیگه که وجود داره و باید بگم اینه که شکر قهوه ای حالت مرطوب داره و وقتی از بسته خارج میشه باید جوری محکم اونو بست جون سریع رطوبت به خودش جذب میکنه و بعد مدتی اضافه باقی مانده مثل سنگ بهم میچسبه

پس بعد استفاده باقی مونده اونو باید خوب بست تا از هوا دور باشه و در جای خشک و خنک نگهداری بشه

برای جایگزین کردن شکر سفید به جای شکر قهوه ای باید
هر 150 گرم شکر قهوه ای 100 گرم شکر سفید در نظر گرفت
که من همین 3/4 لیوان اندازه میگیرم میگم معادلش چقدر هست البته با گرم که جایگزین کنن
شیرنی شکر سفید خیلی بیشتر از شکر قهوهای هست
و زیادیش شیرنی یا زیاد شیرین میشه و حتما میسوزه


غیر از طعم که متفاوت هست با شکر سفید رنگش هم هست که شیرینی رو متفاوت میکنه
و اون رنگ و طعم الان میگم که چگونه میتونن اگه شکر قهوهای نداشتن میتونن بدست بیارن
که تقریبن معالش در بیاد
و مشکل نداشتنش رو بتونن حل کنن
طعم شکر قهوای تقریبا معادل شکر کارامل شد هستش
یعنی همان مقدار شکر سفید را باید کاراملیزه کرده و استفاده کنید. چزاکه طعم شکر قهوه ای نسبت به شکر معمولی شیرینی کمتری دارد. و با کاراملیزاسیون رنگ قهوه ای هم به دست می آید.
راه بعدی که اونم خوب جواب میده
مقدار شکر سفیدی که میشه معادل شکر قهوه ای رو با 2 قاشق یا یک قاشق شیره انگور یا خرما مخلوط کنید در حدی که شکرتون مرطوب بشه نه اینکه به صورت مایه در بیاد بعد رنگش هم قهوه ای میشه و میتونن ازش استفاده کنن

یا میتونن معادل شکر قهوای که شکر سفید استفاده میکنن  1 قاشق کاکائو یا 1/2 قهوه((نسکافه اضافه کنن به مواد ولی در این دو مورد باید بگم که اون رنگ دلخواه که شکر قهو ه ای میده نمیشه یه چیزی نزدیک بهش میشه

---------
در جایگزینی حرفه ای . شکر قهوه ای را با پایه 1 بر 1 یعنی برابر با شکر سفید جایگزین میکنند سپس 4 قاشق سوپخوری از مایعات دستور کاسته و 3 قاشق سوپخوری ملاس به آن میافزایند. اما برای ما معمولا دسترسی به ملاس مشکل میباشد بنابراین با آگاهی به 2 مورد زیر ما میتوانیم شکر سفید را به نسبت مساوی جایگزین شکر قهوه ای کنیم.
1.شکر سفید طعمی جز شیرین بودن ندارد و در واقع این جایگزینی. باعث از بین رفتن طعم خاص شکر قهوه ای میشود و
2.شکر قهوه ای خاصیت نگهداری رطوبت را دارد بنابراین جایگرینی آن باعث میشود که شیرینی ما تا حدی خشک تر از معمول بشود.

در مورد زیر من خودم یک بار چون شکر قهوه ایم تموم شده بود
استفاده کردم خیلی خوب هم جواب داده بود

یک پیمانه شکر سفید را با 3-2 قاشق سوپخوری شیره انگور مخلوط کرده روی سطح صافی پهن کنید تاشیره جذب انگور بشه وبعد از اون استفاده کنید .
از روش بالا من شکر قهوه ای را درست کردم و در چند شیرینی وبیسکوئیت هم اون رابه کار بردم که طعم خیلی خوبی به اونها داده بود .
شما هم می تونید استفاده کرده ولذت ببریدگل